ویکی پدیا

دلیل تفاوت خروجی رنگ در روش‌های مختلف چاپی

  

افست فرایند چاپی است که در آن مواد شیمیایی و دارویی نقش اصلی را ایفا می‌کند. رنگ قابل استفاده در چاپ افست مرکب بوده که پس از عملیات چاپ، توسط هوا و به مرور زمان خشک می‌شوند.

در چاپخانه‌های مختلف، متغیرهایی مثل میزان رطوبت هوا و میزان خشکی، جنس مرکب، داروآب و الکل و همچنین میزان ترکیب آن‌ها باهم تماما باعث تفاوت در خروجی چاپ از نظر رنگ می‌شود. بنابرین نمی‌توان انتظار خروجی یکسان از چاپخانه‌های متفاوت داشت.

                                    

همچنین به دلیل تفاوت ماهیت رنگ در سیستمهای چاپی مختلف نیز، دستگاه‌های متفاوت، طبیعتا خروجی‌های گوناگونی خواهند داشت. همانطور که گفتیم رنگ مصرفی در چاپ افست مرکب است. در چاپ دیجیتال نیز رنگ به صورت تونر (پودر) بوده و ماهیت رنگ چاپ فضای داخلی جوهر می‌باشد که هرکدام اثر متفاوتی بر کاغذ می‌گذارند.

                                  

 

                                      

یکی دیگر از نکاتی که باید به آن اشاره کرد، تفاوت در نوع خشک شدن رنگ در چاپ افست و دیجیتال است. در چاپ دیجیتال رنگ‌ها توسط فیوزینگ و یا هیتر خشک شده و به دلیل آن‌که فیوزینگ دارای روغن می‌باشد، باعث براق‌تر شدن سطح چاپ شده توسط دستگاه چاپ دیجیتال نسبت به چاپ افست می‌شود. اما همانگونه که پیش‌تر گفتیم، در چاپ افست رنگ‌ها آرام آرام و توسط هوا خشک می‌شوند که همین امر باعث می‌شود جنس کاغذ انتخابی در چاپ افست نیز خروجی‌های متفاوتی داشته ‌باشد.

به عنوان مثال در کاغذ‌های تحریر و یا بافت‌دار (که به آن‌ها کاغذهای Uncoated نیز می‌گویند) در چاپ افست، رنگ به خورد کار می‌رود. ولی در کاغذ گلاسه (Coated) اینطور نبوده و این باعث می‌شود یک رنگ یکسان اثر متفاوتی روی کاغذهای مختلف داشته باشد. در صورتی‌که در چاپ دیجیتال چون رنگ‌ها در دستگاه خشک می‌شوند هرگز شاهد تفاوت خروجی یک رنگ ثابت در کاغذهای مختلف نخواهیم بود.