ویکی پدیا

صحافی مفتول (منگنه) ساده و لوپ

 

شناخته‌شده‌ترین و رایج‌ترین نوع صحافی که برای محصولات چاپی نظیر کاتالوگ و بروشور و یا جزوه کاربرد دارد، صحافی مفتول یا همان منگنه است.

 

                  

 

در این نوع صحافی صفحات داخلی چاپ شده پس از تا و ترتیب داخل هم قرار می‌گیرند و با دستگاه منگنه‌کُن به هم متصل می‌شوند و در مرحله آخر کاتالوگ برش می‌خورد. منگنه در دو نوع تخت و لوپ ارائه می‌شود که به جز شکل ظاهری آن‌ها، در مراحل کار و تعداد صفحات با هم تفاوتی ندارند.

منگنه تخت یا مفتول تخت همان منگنه متداولی است که استفاده از آن در ادارات و منازل و دفاتر رایج است. اما مفتول یا منگنه لوپ به شکل یک نیم‌دایره یا حلقه است که ظاهر کار را فانتزی و زیباتر کرده و همچنین باعث قرارگیری راحت و آسان داخل زونکن و کاتالوگ می‌شود.

 

        

 

         

به طور کلی در صحافی مفتول یا منگنه برای جلد، عطفی در نظر گرفته نمی‌شود، زیرا این روش برای تعداد صفحات کمتر از صحافی ته‌چسب کاربرد دارد. تعداد صفحاتی که می‌توان در این روش صحافی نمود بستگی کامل به ضخامت کاغذ دارد. به طور مثال در کاتالوگی که ضخامت چاپ کاغذ در آن 300 گرم فرض شده است تعداد صفحات آن نمی‌تواند بیشتر از 24 صفحه باشد چرا که در استحکام منگنه و برش، کار دچار مشکل می‌شود.

می‌توان گفت در این روش، مزایایی چون سرعت بالا، هزینه پایین و قابل دسترس بودن و زیبایی نسبت به پانچ و فنر، باعث شده که بیشترین استفاده را داشته باشد.